IT-Universitetet i København
 
  Tilbage Kursusoversigt
Kursusbeskrivelse
Kursusnavn (dansk):Automatisk Debugging 
Kursusnavn (engelsk):Automated Debugging 
Semester:Efterår 2004 
Udbydes under:cand.it., tværfaglig it-udvikling (tit) 
Omfang i ECTS:7,50 
Kursussprog:Engelsk 
Kursushjemmeside:https://learnit.itu.dk 
Min. antal deltagere:
Forventet antal deltagere:20 
Maks. antal deltagere:200 
Formelle forudsætninger:Kurset forudsætter fortrolighed med programmering og sprogbegreber - f.eks. fra kurserne Objektorienteret Programmering eller Paradigmer i Programmering. Der forventes en vis faglig modenhed, så man kan læse forskningsartikler inden for området. 
Læringsmål:Formålet med kurset er at give et overblik over de nyeste metoder til automatisk fejlfinding i programmer. Kurset henvender sig til studerende omkring specialeniveau, og der vil være rig mulighed for finde projekt/specialeideer inden for emnet. 
Fagligt indhold:Fejlfinding i programmer er en ikke-triviel proces. Oversætter og sprogdesign kan støtte en et stykke af vejen: f.eks. sikrer Javas typesystem mod en række fejl og oversætteren vil rapportere visse typer af ikke-initialiserede variable og utilgængelig kode. Der er imidlertid en række andre værktøjer man kan bruge til fejlfinding i programmer. Kursets formål er at skabe et overblik over state-of-the-art inden for dette område. Det ultimative mål med debugging (fejlfinding) er at skabe korrekte programmer der gør som de skal. Dette kan naturligvis ikke fuldt ud automatiseres. Man kan imidlertid komme væsentligt længere end det den typiske oversætter giver af kontrol. I kurset vil vi bl.a. komme ind på begreber som: statisk programanalyse, model checking, program verifikation, unit testing, pointer/shape/escape analyse. 
Læringsaktiviteter:

Forelæsninger, seminarer og øvelser 

Eksamensform og -beskrivelse:X. experimental examination form (7-scale; external exam), 13-skala, Ekstern censur

Mundtlig bedømt afleveringsopgave med op til tre studerende i hver gruppe.  

Litteratur udover forskningsartikler: