IT-Universitetet i København
 
  Tilbage Kursusoversigt
Kursusbeskrivelse
Kursusnavn (dansk):B3 Logistik og Supply Chain Management 
Kursusnavn (engelsk):B3 Logistik og Supply Chain Management 
Semester:Forår 2001 
Udbydes under:cand.it., e-business (ebuss) 
Omfang i ECTS:7,50 
Kursussprog:Dansk 
Kursushjemmeside:https://learnit.itu.dk 
Min. antal deltagere:10 
Forventet antal deltagere:
Maks. antal deltagere:50 
Formelle forudsætninger:B1-2 Taktiske og strategiske værktøjer til e-handel 
Læringsmål:Formålet med faget er at sætte de studerende i stand til at deltage i udvikling og implementering af IT-baserede logistiske styringssystemer i forsyningskæder. Faget indtroducerer forskellige logistiske problemstillinger, som behandles teoretisk og praktisk gennem cases og virksomhedsoplæg. Kurset har således et anvendelsesorienteret sigte. 
Fagligt indhold:Logistikopgaven bliver defineret og perspektiveret i relation til organisationsteori således, at den studerende opnår en viden om, hvordan den enkelte virksomhed kan formulere mål og strategier for logistikfunktionerne i forskellige virksomhedstyper. Med udgangspunkt i begrebet ligistisk effektivitet fokuseres på design af logistiske styringskoncepter i form af organisationsformer, styringsprincipper, informationsteknologi og fysiske strukturer i relation til forskellige forsyningskæder. Der introduceres metoder til analyse og diagnose af logistikproblemer i den konkrete virksomhed. I forbindelse med implementering af logistiske styringskoncepter diskuteres hvilke forandrings- og ændringsstrategier, der kan anvendes i relation til virksomhedens kontekst og ledelsesfilosofier. I denne sammenhæng fokuserer faget på, hvordan virksomheden kan opbygge og vedligeholde en logistikkompetence med udgangspunkt i begrebet den lærende organisation. 
Læringsaktiviteter:

Kursus tirsdag 13:00-16:00 Øvelser (frivilligt) tirsdag 9:00-12:00 

Eksamensform og -beskrivelse:X. experimental examination form (7-scale; external exam), 13-skala, Intern censur

Faget afsluttes med en mundtlig eksamen med udgangspunkt i et miniprojekt. Miniprojekterne udføres i 2-4 personers grupper. Emnerne kan tage udgangspunkt i praktiske problemstillinger og belyse disse gennem de teorier, der er behandlet i faget. Alternativt kan miniprojektet tage udgangspunkt i teoretiske begreber og analysere disse i forhold til konkrete logistiske problemstillinger.  

Litteratur udover forskningsartikler:Obligatorisk litteratur:
- Christiansen, P.E. (1999), Logistik i forsyningskæder. Teknisk Forlag, København.
- Artikelsamling: Logistik og Supply Chain Management.