IT-Universitetet i København
 
  Tilbage Kursusoversigt
Kursusbeskrivelse
Kursusnavn (dansk):W3 Projektforløbet på 3. semester (kun gældende for efteråret 2000) 
Kursusnavn (engelsk):W3 Projektforløbet på 3. semester (kun gældende for efteråret 2000) 
Semester:Efterår 2000 
Udbydes under:cand.it., e-business (ebuss) 
Omfang i ECTS:0,00 
Kursussprog:Dansk 
Kursushjemmeside:https://learnit.itu.dk 
Min. antal deltagere:10 
Forventet antal deltagere:
Maks. antal deltagere:
Formelle forudsætninger:Forudsætninger svarende til 3. Semester på e-handelslinien.

Programmeringserfaring minimum svarende til minimum to teknikfag, business perspektiver svarende til minimum to businessfag og policy/ jura viden svarende til minium 1 policy/jura fag. Videregående kendskab til e-handel. Beståelse af W1 og W2. 
Læringsmål:Kursusformål: Formålet med faget er at lade de studerende gennemføre en komplet e-handelsløsning i en virksomhed med fokus på implementering af IT-systemet.
Kursets målsætning: At styrke den studerendes samarbejdsevner og praktiske kompetencer, og demonstrere en teknisk løsning af e-handel i praksis i samarbejde med en virksomhed. Samtidig skal den studerende demonstrere sine evner til at lave et IT-system i praksis under hensyntagen til relevante forretningsmæssige og juridiske/ policy aspekter.
 
Fagligt indhold:Projektfaget indeholder traditionelle elementer af internetprogrammering, web-design, databaseintegration kombineret med systembeskrivelse, design og implementation. Projektstyring er indirekte en del af faget, ligesom virksomhedsanalyse og kravspecifikation i et vist omfang også skal beherskes. Der stilles endvidere krav om beherskelse af business- og policy/ jura kompetencer i relation til den valgte e-handelsløsning. Faget er organiseret med 2 workshops om emner af relevans for gennemførelsen af projekterne. Sidst i semesteret arbejdes i fire uger fuldtids med projekterne, hvorunder der også afholdes enkelte forelæsninger/workshops. Der knyttes en vejleder til hver projektgruppe med henblik på støtte til definition af det relevante projekt samt løbende konsultationer igennem hele projektforløbet.
Projektet
I starten af semesteret udleveres et antal projektforslag fra virksomheder. De enkelte grupper fordeles herefter på de forskellige projekter og tilknyttes dermed til en virksomhed (der forudsættes ikke at være noget ansættelsesforhold mellem gruppen og virksomheden). Et projekt omhandler typisk en afdækning af virksomhedens behov, herunder en definition af et mindre implementationsprojekt, hvor gruppen f.eks. laver en web-løsning, som knytter dele af virksomhedens eksisterende systemer til Internettet. Der kan dog også vælges at arbejde videre med projektløsningen fra første og/ eller andet semester. Endelig kan projektgruppen også finde en relevant virksomhed på egen hånd.
 
Læringsaktiviteter:

 

Eksamensform og -beskrivelse:X. experimental examination form (7-scale; external exam), 13-skala, Intern censur

Kurset evalueres via en mundtlig (gruppe)eksamen på baggrund af den fælles proje  

Litteratur udover forskningsartikler:NULL