Kursusnavn (dansk): | IT-sociologi |
Kursusnavn (engelsk): | IT Sociology |
Semester: | Efterår 2001 |
Udbydes under: | cand.it., design, kommunikation og medier (dkm) |
Omfang i ECTS: | 7,50 |
Kursussprog: | Dansk |
Kursushjemmeside: | https://learnit.itu.dk |
Min. antal deltagere: | 10 |
Forventet antal deltagere: | 0 |
Maks. antal deltagere: | 30 |
Formelle forudsætninger: | Generelle akademiske færdigheder svarende til 3-4 års dansk universitetsuddannelse, herunder øvelse i at læse engelsksprogede originaltekster i rimeligt omfang. Praktisk designerfaring svarende til Web 1. Praktisk og teoretisk kendskab til IT som medie og/eller samfundsvidenskabeligt orienterede forundersøgelser er ønskelig men ikke påkrævet. |
Læringsmål: | - At opnå en teoretisk funderet forståelse for et udvalg af sociologisk orienterede perspektiver på informationsteknologi.
- At opnå indledende kendskab til og egen erfaring med sociologisk orienterede undersøgelser af IT (design, brug, evaluering), på baggrund af de gennemgåede tekster.
Specialeforberedende og teoretisk/metodisk orienteret.
Der planlægges bl.a. en etnografisk orienteret videoworkshop i løbet af kurset. |
Fagligt indhold: | Se nærmere på kursets hjemmeside. |
Læringsaktiviteter: | se nedenfor |
Eksamensform og -beskrivelse: | X. experimental examination form (7-scale; external exam), 13-skala, Intern censur Kursusform Forelæsninger, studenterfremlæggelser, øvelser og mindre selvtændige gruppeopgaver. Der forventes relativ høj studenteraktivitet på selve kursusdagen, men der vil også blive mulighed for mere indgående diskussioner med læreren om litteraturen.
Eksamensform Mundtlig gruppeeksamen på baggrund af
mindre, selvstændig opgave (essay) udarbejdet i løbet af kursusperioden.
Bemærkninger: Spørgsmål og forslag er velkomne per e-mail og vil blive besvaret i rimeligt omfang.
Opgaven afleveres senest 26.11.01 kl. 12.00
Interaktionsdesignfag
DKM-specialeforberedende
|
Litteratur udover forskningsartikler: | Bibliografi og kompendium vil foreligge i god tid inden kursusstart. |
| |