IT-Universitetet i København
 
  Tilbage Kursusoversigt
Kursusbeskrivelse
Kursusnavn (dansk):Tekstformidling på internet (kl. 16.00 - 21.30) 
Kursusnavn (engelsk):Text Communication at the Internet (16:00-21:30) 
Semester:Forår 2004 
Udbydes under:cand. it, softwareudvikling (swu) 
Omfang i ECTS:7,50 
Kursussprog:Dansk 
Kursushjemmeside:https://learnit.itu.dk 
Min. antal deltagere:
Forventet antal deltagere:15 
Maks. antal deltagere:20 
Formelle forudsætninger:Erfaring på øvet brugerniveau i brug af internet og tekstbehandling.



Da øvelser af og til vil skulle afleveres i html-format, forventes det at deltagerne er i stand til lave og gemme en html-tekst med simple links implementeret, fx med brug af programmer som Dreamweaver, Frontpage eller Words \"save as webpage\" funktion. Avanceret kendskab til disse programmmer er ikke nødvendigt.



Deltagerne forventes at have en vis formidlingserfaring, fx fra journalistisk arbejde, universitetsopgaver eller lignende.

 
Læringsmål:Kursets mål er at give deltagerne både et teoretisk og ikke mindst praktisk grundlag for at formidle via internettet. De studerende skal derfor lære at formidle til nettet gennem en bevidst brug af de virkemidler, internettet stiller til rådighed for formidlingen og ved en imødegåelse af de særlige krav, nettet stiller til formidling.


Denne bevidsthed udvikles gennem arbejdet med formidlingen af tekster og tekstmateriale på nettet, et arbejde der skal sætte de studerende istand til at skrive og redigere tekstmateriale til nettet, men også gennem en introduktion til virkemidler som interaktivitet, billed og lyd og en diskussion af hvornår og hvordan de skal inddrages i tekstformidlingen.



Kurset henvender sig til alle, der ønsker at sætte sig ind i de særlige krav, som internettet stiller til tekstuel formidling og som ønsker at blive stærkere i beherskelsen af formidling til nettet.


 
Fagligt indhold:Kurset beskæftiger sig med indholdet, formen og sproget i netkommunikation. Hvordan skriver man kort, klart, informativt og levende, hvordan tænker man form og indhold og virkemidler sammen i produktionen af sin tekst, og hvordan sætter man sin tekst op, så den er web-venlig?



Vi søger inspiration i forskellige måder at formidle indhold på og ser på både fakta- og fiktionstekster og på fx online journalistik og den interaktive fortælling som formidlingsgenrer.



Der vises eksempler på gode og mindre gode tekster på nettet og gøres forsøg på at definere nye, digitale tekstgenrer.



Vi ser også på hvem modtageren af netformidlingen er. Hvad er forholdet mellem afsender og modtager på nettet, og hvordan inddrager man brugeren i sin tekst? Og hvad er betydningen af en god ¿informationsarkitektur¿ for formidlingen af dit indhold?



Deltagerne vil i løbet af kurset selv producere tekst til internet, både individuelt og i grupper. Kurset bestås ved en afsluttende skriftlig eksamen.


 
Læringsaktiviteter:

Kurset består af en kombination af klasseundervisning, gruppearbejde og praktiske øvelser.


Kurset gennemføres kl. 16.00 - 21.30 på den neden for angivne kursusdag.



Kl. 16.00 - 18.30 er der forelæsning mm.

Kl. 18.30 - 21.30 er afsat til øvelser.



 

Eksamensform og -beskrivelse:X. experimental examination form (7-scale; external exam), 13-skala, Ekstern censur

6 timers skriftlig eksamen med bedømmelse efter 13-skalaen og ekstern censur.


Alle skriftlige hjælpemidler er tilladte. Mulighed for brug af PC ved eksamen.


Interaktionsfag.
 

Litteratur udover forskningsartikler:Et fyldigt kompendium kan købes ved kursets start.


Der vil typisk ikke blive brugt grundbøger på kurset, men anbefalet uddybende litteratur indenfor særlige emner på kurset vil fremgå af kursussitet.