IT-Universitetet i København
 
  Tilbage Kursusoversigt
Kursusbeskrivelse
Kursusnavn (dansk):Projektklynge: MIL - Mobilen og crossmedia-konceptudvikling 
Kursusnavn (engelsk):Project Cluster: MIL - The Mobile and cross media concept development 
Semester:Forår 2006 
Udbydes under:cand.it., design, kommunikation og medier (dkm) 
Omfang i ECTS:0,00 
Kursussprog:Dansk 
Kursushjemmeside:https://learnit.itu.dk 
Min. antal deltagere:
Forventet antal deltagere:15 
Maks. antal deltagere:25 
Formelle forudsætninger:Dette forløb er tænkt som enten et 12-ugers projekt eller et 16-ugers projekt for studerende, der er interesseret i at arbejde med af udvikling af tværmedielle indholdskoncepter, med særlig fokus hvordan mobile medier kan indgå i dem.

Det vil være en fordel, hvis studerende, der deltager i projektklyngen, har en interesse i mobile medier og har en fornemmelse for hvad der rører sig på feltet.

English speaking students can participate in this project cluster and likewise write their project in English. However, the joint MIL workshop in co-operation with external partners will be given in Danish.

NB! Da du som projektdeltager skal deltage i en workshop med andre partnere og i den forbindelse indgå i et tværinstitutionelt gruppesamarbejde, er det vigtigt, at du, udover at tilmelde dig i denne projektbase, også sender en mail med tilmelding til projektkoordinator Kasper Kofod (kofod@itu.dk), cc kursusansvarlig Lisbeth Klastrup (klastrup@itu.dk) senest d. 20/1- 2005. Til gengæld kan du skrive projekt alene, uden at skulle søge studienævnet om dispensation.
 
Læringsmål:Målet for denne projektklynge er
a) at give deltagerne erfaring i at indgå i et konceptudviklingsforløb med eksterne partnere (se nedenfor for nærmere information)
b) at give deltagerne mulighed for at arbejde kreativt med udvikling af et eller flere konkrete koncepter inden for området "mobilen og tværmedielle indholdskoncepter"
c) give erfaring i at udvikle produkter rettet til en specifik målgruppe: i dette tilfælde de 15-24 årige (der vil være mulighed for flere brugertest af målgruppen, arrangeret af MIL)
c) på basis af fælles litteratur og introducerende forelæsninger at gøre de studerende i stand til at arbejde selvstændigt akademisk med en udvalgt problemstilling inden for emneområdet "mobilen og tværmedielle koncepter"

 
Fagligt indhold:"MIL - Mobilen og Crossmedia konceptudvikling" er en unik og anderledes mulighed for at arbejde med at udvikle indhold til og indhente viden omkring mobile medier (særligt mobiltelefonen) i samarbejde med konkrete erhvervspartnere. Du indgår, sammen med studerende fra KUA og Dansk Designskole, og i sparring med medarbejdere fra DR og TDC, i et fælles tværinstitutionelt workshop- og konceptudviklingsforløb, der strækker sig over 8 uger.

Cirka midt i og i slutningen af dette 8 ugers forløb, vil der være 2 "gates", hvor koncepterne skal præsenteres og vurderes af et aftagerpanel. Kun nogle koncepter går videre. Deltagere i grupper, der evt. ikke går videre, vil få mulighed for at deltage i en af de grupper, der går videre. Ved den afsluttende gate vil der muligvis blive udvalgt et antal koncepter, som DR og TDC evt. vil arbejde videre med at implementere "in real life", muligvis i samarbejde med de grupper, der udviklede start-konceptet.

I forlængelse af de 8 ugers konceptudviklingsforløb er det tanken, at du i projektperioden skriver en selvstændig 12 eller 16-ugers rapport, der dokumenterer, kommenterer og reflekterer over dette forløb med udgangspunkt i en udvalgt problemstilling inden for området, f.ek.s. mod fokus på problemer og muligheder inden for tværmediel konceptudvikling. De valgte problemstillinger kan og bør tage udgangspunkt i en videnskabelig og akademisk reflektion over de konkrete erfaringer, I har gjort jer undervejs i konceptudviklingsforløbet, der i denne sammenhæng kan tænkes lidt som et praktikforløb. Krav til rapporten vil være tilpasset dette forløbs særlige karakter.

MIL projektforløb & arbejdsplan januar - maj 2006
Der vil i midten af december og januar blive holdt introduktionsmøder for interesserede i ITU studerende. Nærmere information vil blive sendt ud via mail til DKM og MTG studerende.

Selve workshop og konceptudviklingsforløbet finder sted fra 2. marts til 28. april 2006. Forløbet starter med en 2-dages workshop hvor alle deltagere forventes at deltage. Præcise datoer for gates 1 og 2, brugertest m.v. vil fremgå her - eller via mail og opslag - såsnart de er kendte.

Dette projektforløb kan med fordel kombineres med DKM kurset om Mobile Medier.

MIL (Mobilt Indholds Laboratorium - www.milab.dk) er et samarbejde mellem ITU, Københavns Universitet (Film og Medievidenskab), Danmarks Designskole, TDC og DR. Projektet går ud at arbejde sammen på tværs af forskningsinstitutioner og indholdsproducenter med henblik på dels at få mere viden om brugen af mobile medier i målgruppen 15-24 årige, dels med udgangspunkt i fælles temaer, at udvikle koncepter for indhold på mobilen til denne målgruppe, som erhvervspartnere muligvis kan arbejde videre med. Projektet løber fra 2005-2007 med et eller to udviklingsforløb per semester. Der vil derfor også være mulighed for at deltage i forløb/skrive projekt om dette i senere semestre.

 
Læringsaktiviteter:

OBS! Du skal tilmelde dig denne projektklynge på samme måde som du normalt tilmelder dig et kursus, men bemærk:


  • Tilmeldingen udløser ikke bindende kursustilmelding (kun relevant for kandidatstuderende)
  • Du kan tilmelde dig projektklyngen som en fjerde aktivitet (foruden tre kurser).
  • Inden fristen for tilmelding til 12-, 16-, 4-ugers projekter eller specialer/afsluttende projekter skal du/gruppen oprette jeres selvstændige projekt i projektbasen. Se tilmeldingsfrister her http://www1.itu.dk/sw707.asp
  • Projektklyngen kommer ikke til at figurere på dit eksamensbevis. Det gør til gengæld titlen på det projekt som dupå baggrund af projektklyngen opretter i projektbasen
  • Enkeltfagsstuderende på Åbent Universitet og gæstestuderende, der er interesseret i projektklyngen, bedes kontakte Studiekontoret på tlf. 72 18 52 05.

     
Eksamensform og -beskrivelse:X. experimental examination form (7-scale; external exam), 13-skala, Ekstern censur

 

Litteratur udover forskningsartikler:Der vil i starten af forløbet blive udleveret en CD-ROM med relevant litteratur inden for emneområdet.

Herudover henvises der til www.milab.dk, hvor man i MIL-projekt regi ligger links og titler på relevante artikler og bøger ud.