IT-Universitetet i København
 
  Tilbage Kursusoversigt
Kursusbeskrivelse
Kursusnavn (dansk):Refleksion over it 
Kursusnavn (engelsk):Reflections on IT 
Semester:Forår 2010 
Udbydes under:Bachelor i softwareudvikling (bswu) 
Omfang i ECTS:7,50 
Kursussprog:Dansk 
Kursushjemmeside:https://learnit.itu.dk 
Min. antal deltagere:12 
Forventet antal deltagere:32 
Maks. antal deltagere:40 
Formelle forudsætninger:  
Læringsmål:Efter kurset skal den studerende kunne
• Redegøre for væsentlige perspektiver på samspillet mellem it og deres fagfelts omgivelser.
• Identificere og præcisere væsentlige problemstillinger i samspillet mellem it og deres fagfelts omgivelser, fx af politisk, etisk, filosofisk, historisk eller samfundsmæssig karakter.
• Argumentere for et udvalgt perspektivs relevans i forhold til at undersøge en udvalgt problemstilling
• Diskutere et perspektivs muligheder og begrænsninger i forhold til undersøgelsen af en udvalgt problemstilling
 
Fagligt indhold:Softwareudvikling og feltets teknologiske frembringelser påvirker på mange måder samfundets udvikling, mens softwareudviklingens præmisser samtidigt også er samfundsmæssigt betinget.

Kurset introducerer de studerende til centrale perspektiver i forhold til informationsteknologiens samspil med omgivelserne. Dermed uddybes væsentlige aspekter af softwareudviklingens grundlag og konsekvenser, fx filosofiske, politiske, historiske, kulturelle, sociale eller etiske.

Det er dermed kursets formål at forbedre de studerendes forudsætninger for at deltage i en refleksion over deres fags egenart, dets historie, aktuelle situation og fremtidige muligheder.

Kurset vil metodisk fokusere på at fremlægge og diskutere vigtige perspektiver på samspillet mellem teknologi og omgivelser. Kurset fokuserer desuden på, at de identificere og præcisere centrale problemstillinger i relation til teknologi og teknologiudvikling.

Eksempler på, hvad de studerende kunne beskæftige sig med, kan være at undersøge en generel problemstilling, der fremtræder i forbindelse med et bestemt perspektiv, eksempelvis forholdet mellem teknologi og etik, informationsteknologiens historiske rødder, forholdet mellem modellering og virkelighed eller forholdet mellem menneske og teknologi. Eller den studerende kan beskæftige sig med en konkret (fx filosofisk eller etisk) problematik, som optræder i forbindelse med et bestemt tema fx copyright, open source eller robotteknologi.


Information om studiestruktur
Dette kursus indgår på sjette semester på bacheloruddannelsen i software.
Se studieforløbet beskrevet her:
Bachelor softwareudvikling  
Læringsaktiviteter:12 forelæsninger og 12 øvelsesgange

Kurset forløber som forelæsninger som vil inkludere summemøder, forelæsninger med efterfølgende øvelseslektioner, og to undervisningsgange med gruppeoplæg. Øvelseslektionerne efter forelæsninger vil blive benyttet til, at de studerende forbereder sig i grupper til to obligatoriske oplæg i løbet af semesteret. Oplæggene omhandler en selvvalgt problemstilling og de(t) perspektiv(er) der er benyttet til at undersøge og belyse den.
Det er en væsentlig del af læringsaktiviteten, at de studerende, ud over at forberede sig til deres eget oplæg, deltager sammen med underviseren i at give respons på de andre gruppers oplæg.
 

Eksamensform og -beskrivelse:X. experimental examination form (7-scale; external exam), 7-trins-skala, Ekstern censur

Den studerende bestemmer om den mundtlige eksamen skal tage udgangspunkt i et af de to oplæg vedkommende har deltaget i at holde i løbet af semestret, eller i et spørgsmål trukket umiddelbart ved begyndelsen af den mundtlige eksamen

Bedømmelsen til den endelige eksamen foregår på baggrund af den studerendes evne til mundtligt at opfylde læringsmålene anført ovenfor.
 

Litteratur udover forskningsartikler:Noah Wardrip-Fruin and Nick Montfort (ed) (2003): The New Media Reader, Cambridge, Mass. : MIT Press. ISBN 0262232278

Der vil blive tilføjet yderligere litteratur. 
 
Afholdelse (tid og sted)
Kurset afholdes på følgende tid og sted:
UgedagTidspunktForelæsning/ØvelserStedLokale
Torsdag 09.00-12.00 Forelæsning ITU 2A14
Torsdag 13.00-16.00 Øvelser ITU 2A14

Eksamen afholdes på følgende tid og sted:
EksamensdatoTidspunktEksamenstypeStedLokale
2010-06-02 Kontakt kursusansvarlig for individuelt tidspunkt Mundtlig eksamen ITU 2A08
2010-06-03 Kontakt kursusansvarlig for individuelt tidspunkt Mundtlig eksamen ITU 2A08
2010-06-04 Kontakt kursusansvarlig for individuelt tidspunkt Mundtlig eksamen ITU 2A08